Ana Sayfa Haberler Askıda Ekmek ...

Askıda Ekmek Uygulaması İhtiyaç Sahiplerinin Yüzünü Güldürüyor

Balıkesir’in İvrindi ilçesinde, bir ekmek fabrikasının 4 yıl önce başlattığı askıda ekmek uygulaması tutarken, bu güne kadar binlerce ihtiyaç sahibine ekmek ulaştırıldığı açıklandı. İşletme çalışanları Ali Aydemir ve İsmail Taşkın, bazı ihtiyaç sahiplerinin adreslerine de ekmek ulaştırdıklarını anlatırken, uygulamanın ilgi gördüğünü söylediler.

İvrindi ilçesinde şehir meydanında yer alan Ülfer Ekmek Fırınının 4 yıl önce başlattığı askıda ekmek uygulaması ilgi görüyor. İşletmenin duvarındaki tabelada askıda kaç ekmek olduğu yazılırken, vatandaşlar uygulamaya destek oldu. Bu sayede bu güne kadar binlerce ekmek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. İşletme çalışanları, uygulamayı devam ettirmeye kararlı olduklarını anlatırken, uygulama takdir topladı. Uygulamanın devam edeceğini açıklayan İşletme Çalışanı Ali Aydemir,” Bu uygulama 4 yıldır devam ediyor. Gönüllüler, buraya para bırakıyor. Biz de ihtiyaç sahiplerine ekmek veriyoruz. Bundan gariban vatandaş da çok memnun. Bizler de o konuda vesile olduğumuz için memnunuz. Bu uygulamanın her yerde olması bence güzel olur. Bu şekilde devam ediyoruz. Bu güne kadar biz binlerce ekmeği gariban vatandaşlara ulaştırdık. Burada askıda görüldüğü gibi 35 ekmek alıcısını beklemektedir.”dedi.

Fırın çalışanı İsmail Taşkın da,” Askıda ekmek uygulamasını, daha önce başka yerlerde duyuyorduk. Burada da uygulamaya başladık. Gerçekten hem hayır sahipleri, hem de ihtiyacı olanlar bundan en iyi şekilde faydalanmaya başladılar. Hem hayır sahipleri memnun, hem alanlar memnun. Bir kısmı artık gelip kendileri istiyorlar. Bazılarını da biz tanıdığımız için biz yönlendiriyoruz. Hem alanlar hem verenler memnun oluyorlar. Uygulama gerçekten tuttu” dedi.

Ömer Taşdelen ise,” Bende bu uygulamanın insanlığa faydalı olduğunu düşünüyorum. En azından askıda ekmeği gelip alanlar rencide olmadan kimsenin haberi olmadan aldıklarına şahit oldum. Bu hayrı yapandan da alanda da Allah razı olsun. Sebep olandan da. Ben fırınlarımızın bu tür teşvikleri artırmasını, ihtiyaç sahiplerinin bu tür fırınlarda rahatlıkla ekmeklerini almalarını istiyorum. Emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.