Ana Sayfa Haberler Antalya EXPO ...

Antalya EXPO 2016’yı Hiçbir Olumsuzluk Durduramadı

antalya-expo-genelEXPO 2016 Antalya’da Ziyaretçi Sayısı 4 Milyona Koşuyor

Antalya EXPO 2016’yı Hiçbir Olumsuzluk Durduramadı

“Gelecek Nesiller İçin Yeşil Bir Dünya” oluşturmak mottosuyla açılan Türkiye’nin ilk EXPO’su “EXPO 2016 Antalya’ yı değerlendiren Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Genel Sekreteri Vicente Loscertales, “ Türkiye, yaşadığı olumsuzluklara rağmen şimdiye kadar gerçekleştirilen en iyi bahçecilik exposunu gerçekleştirdi” dedi.

23 Nisan’da ziyaretçilerini ağırlamaya başlayan Expo 2016 Antalya’da ziyaretçi sayısı 4 milyona doğru koşarken uluslararası arenada da organizasyonun başarısı ses getiriyor. Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleşen ve Türkiye’nin ilk EXPO’su olma özelliği taşıyan, 112 hektarlık alanda 57 ülkenin katıldığı EXPO 2016 Antalya ajansı heyeti, Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) toplantısına katıldı. EXPO 2016 Antalya ilerleme raporunun sunulduğu BIE İcra Komitesi toplantısında konuşan Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Genel Sekreteri Vicente Loscertales, Türkiye’nin yaşadığı tüm olumsuzluklara rağmen organizasyonu başarıyla sürdürüyor olmasına dikkat çekti. “ Türkiye, yaşadığı olumsuzluklara rağmen şimdiye kadar gerçekleştirilen en iyi bahçecilik exposunu gerçekleştirdi” diye konuşan Loscertales; alanın gelecek yıllarda da ziyarete açık bir şekilde kalıcı olacağını ve exponun gelecekte de kültürel faaliyetlere ev sahipliği yapacak bir alana sahip olduğunu ifade etti.

Loscertales; ayrıca, alanı şimdiye kadar ziyaret eden yaklaşık 3,5 milyon ziyaretçiyle EXPO 2016 Antalya’nın beklentilerin üzerinde bir ziyaretçi sayısı yakaladığını, yüzde 25’lik yabancı ziyaretçi oranının bahçecilik expoları kadar diğer expo kategorileri için de önemli bir başarı olduğunu belirterek özverili çalışmalarından dolayı EXPO 2016 Antalya heyetine teşekkür etti.

30 Ekim’e kadar ziyaretçilere açık kalacak olan EXPO 2016 Antalya, sabah 11.00’dan gece 02.00’a kadar gezilebiliyor. Çocuklar kadar yetişkinler içinde de heyecan verici pek çok etkinliği içinde barındıran EXPO 2016’nın her köşesinde renkli etkinlikler ziyaretçilerini karşılıyor.