Ana Sayfa Haberler Anadolu Grubu...

Anadolu Grubu’ndan Yapı Kredi Yatırım Aracılığıyla Yeni Tahvil İhracı

07.02.2022 – Türkiye’nin köklü holdinglerinden AG Anadolu Grubu Holding, Yapı Kredi Yatırım aracılığında 250 milyon TL nominal tutarında tahvil ihracını başarılı bir şekilde gerçekleştirdi.

Ülkemizde yatırım ve emeklilik fonlarının büyümesinin de pozitif etkisiyle yükseliş trendini devam ettiren özel sektör tahvil piyasasında ihraççı olarak yer almaktan ötürü duydukları memnuniyeti ifade eden Anadolu Grubu Mali İşler Başkanı Onur Çevikel, “Üçüncü tahvil ihracımızı da başarılı bir şekilde tamamladık. Bu işlemde de yine geniş bir yatırımcı tabanına ulaştık. Özel sektör tahvil piyasasında düzenli olarak ihraççı olmaktan mutluluk duyuyoruz.

Piyasalarda son dönemde yaşanan volatilite sonrası Anadolu Grubu’nun üçüncü tahvil ihracının yatırımcılar nezdinde çok iyi karşılandığını belirten Yapı Kredi Yatırım Genel Müdürü Yılmaz Arısoy, şu değerlendirmede bulundu: “Borsa İstanbul Hisse ve VİOP işlemlerinde lider aracı kurum olarak özel sektör tahvil piyasasında reel sektöre destek vermeye devam ediyoruz. Bu kapsamda son olarak Anadolu Grubu’nun tahvil ihracını, geniş bir yatırımcı tabanıyla gerçekleştirdik. Yapı Kredi Yatırım olarak bundan sonraki süreçte de ekonomimize ve kurumlarımıza katkı sağlayacak finansman projelerini sürdüreceğiz.”

 

Anadolu Grubu’ndan Yapı Kredi Yatırım Aracılığıyla 175 Milyon TL Tutarında İlk Tahvil İhracı

18.05.2020

Türkiye’nin köklü holdinglerinden AG Anadolu Grubu Holding, Yapı Kredi Yatırım aracılığında 175 milyon TL nominal tutarda ilk tahvil ihracını başarılı bir şekilde gerçekleştirdi.  Pandemi dönemindeki zorlu koşullara karşın, bu yıl içinde yapılan reel sektör ihraçları arasında en yüksek tutarda olan tahvil ihracı, 2 yıl vadeli 3 ayda bir değişken faizli olarak tamamlandı. Şirket,  şu ana kadar reel sektörde tahvil ihracına çıkan tek yeni ihraççı olarak öne çıktı.

Ülkemizde son yıllarda hızla büyüyen özel sektör tahvil piyasasında ihraççı olarak yer almaktan ötürü duydukları memnuniyeti ifade eden Anadolu Grubu Mali İşler Başkanı Onur Çevikel: “Özel sektör tahvil piyasamızın gelişimine katkı sağlamaktan ötürü mutluyuz.  Pandemi sürecinde tüm dünyada bir kez daha görüldüğü gibi güçlü sermaye piyasalarına sahip olan ülkeler ekonomik olarak önemli bir avantaja sahip. Biz de Anadolu Grubu olarak yatırımcılarımızın bize gösterdikleri güvenden hareketle sermaye piyasalarımızı desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Pandemi sürecinin piyasalarda yarattığı volatilite döneminde Anadolu Grubu’nun ilk tahvil ihracının yatırımcılar nezdinde çok iyi karşılandığını belirten Yapı Kredi Yatırım Genel Müdürü Yılmaz Arısoy; “Türk sermaye piyasalarının öncü aracı kurumlarından biri olarak ülke ekonomisini destekliyoruz. Sektörde sahip olduğumuz 30 yıllık tecrübemiz ve Yapı Kredi Grubu’ndan aldığımız güçle yolumuza devam ediyoruz. Bu kapsamda son olarak Anadolu Grubu’nun tahvil ihracını, kurumsal ve nitelikli bireysel yatırımcıların geniş katılımıyla gerçekleştirdik. Dünyanın içinden geçtiği bu zor dönemde sermaye piyasalarımızda yaptığımız başarılı ihraçlar aynı zamanda ekonomimizin iyileşme sürecine girdiğinin de önemli bir göstergesi. Yapı Kredi Yatırım olarak bundan sonraki süreçte de ekonomimize ve kurumlarımıza katkı sağlayacak finansman projelerini sürdüreceğiz” dedi.

 

Anadolu Grubu’nun Migros’a Ortaklığına Onay

10.07.2015 – Rekabet Kurulu Anadolu Grubu’nun Migros’un satın almasına onay verdi.

Anadolu Grubu, dolaylı olarak Migros’un yüzde 40,25 hissesini satın almak üzere geçtiğimiz yılın Ekim ayında başlattığı işlemler, Rekabet Kurulu’nun kararı ile dün (09.07.2015) onaylandı. Anadolu Grubu’nun perakende sektöründe gerçekleştirdiği ortaklıkta, hisse devir işlemlerinin 15 Temmuz’da tamamlanmış olması hedefleniyor. Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, “Etik yönetim anlayışımız ve kurumsal yönetim ilkelerine verdiğimiz önem ile, Migros’un yurt içi ve yurt dışında sağlıklı ve sürdürülebilir büyümesi için çalışmalarımızı yürüteceğiz. Ülkemize ve Grubumuza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Türkiye dahil 18 ülkede, 75 şirket, 61 üretim tesisi ve 29 bine yakın çalışanıyla faaliyet gösteren Anadolu Grubu, 65’inci yılında önemli bir ortaklık anlaşması gerçekleştirdi. Anadolu Endüstri Holding’in, dolaylı olarak Migros’un yüzde 40,25 hissesini almak üzere BC Partners ile yaptığı anlaşma, Rekabet Kurumu tarafından 9 Temmuz 2015 tarihinde onaylandı. Anadolu Endüstri Holding ile Migros’un nihai ana ortağı BC Partners tarafından kontrol edilen Moonlight Capital S.A. (Moonlight Capital) arasında, AEH’nin Migros’a dolaylı olarak yüzde 40,25 oranında iştirak edilmesi konusunda, resmi makam ve kurumlardan alınacak izinlere tabi olmak şartı ile hisse alım sözleşmesi 31.12.2014 tarihinde imzalanmıştı.

Rekabet Kurulu’nun 9 Temmuz 2015 tarihinde aldığı karar ile söz konusu işlemlere onay verildiği bildirildi. Rekabet Kurumu’nun açıklamasıyla hisse alım sözleşmesinin tamamlanması için tüm şartlar sağlanmış oldu. Hisse devir işlemlerinin 15 Temmuz tarihinde bitirilmesi hedefleniyor.

Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“65. yılımızda yatırımlarımıza devam ediyoruz. Migros’a yaptığımız yatırım, perakende sektörüne yönelik büyüme stratejimiz açısından çok önemli. Anadolu Grubu olarak önceliğimiz Migros’un, Türkiye ve faaliyet gösterdiği bölgelerde sürdürülebilir değer yaratmaya devam etmesidir” dedi. Migros’un en önemli değerinin müşterilerine farklı ürünler ve markalarla sağladığı çeşitlilik olduğunu vurgulayan Özilhan, sözlerine şöyle devam etti: “Migros’un çalışma prensiplerinde bu çeşitliliğin devamı bizim için esastır. Etik yönetim anlayışımız ve kurumsal yönetim ilkelerine verdiğimiz önem ile, Migros’un yurt içi ve yurt dışında sağlıklı ve sürdürülebilir büyümesi için çalışmalarımızı yürüteceğiz. Ülkemize ve Grubumuza hayırlı olmasını diliyorum”. İHA