Ana Sayfa Haberler TBMM Heyeti A...

TBMM Heyeti Alvimedica’nın İtalya’daki Türk Tıbbi Cihaz Üretim Tesislerini Ziyaret Etti

23.02.2020 – TBMM heyeti Alvimedica’nın İtalya’daki Türk tıbbi cihaz üretim tesislerini ziyaret etti. TBMM Sanayi, Ticaret,Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Kayseri Milletvekili Elitaş ile komisyon üyeleri, Alvimedica’nın İtalya’daki Türk tıbbi cihaz üretim tesislerini ziyaret etti.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş ile beraberindeki heyet, tıbbi cihaz üreticisi Alvimedica’nın İtalya‘nın Verçelli kentinin Saluggia kasabasındaki Türk tıbbi cihaz üretim tesislerini ziyaret etti.

Elitaş Başkanlığında komisyon üyeleri ile milletvekillerinden oluşan heyet, Alvimedica Yönetim Kurulu Başkanı Leyla Alaton‘un ev sahipliğinde, şirketin İtalya’daki faaliyetlerini yerinde inceledi.

Heyet, sağlık teknolojisine yönelik yatırımıyla “süper teşvik” kapsamında desteklenen Alvimedica’nın, yüksek teknoloji kullanılarak üretilen tıbbi cihazların üretim aşamaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Tıbbi cihazda ileri teknolojili üretim  hayranlık uyandırdı

Heyet Başkanı Mustafa Elitaş, fabrikadaki incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, Alvimedica’nın İtalya’daki tesislerinde Türk bayrağının dalgalanmasından gurur duyduğunu ifade ederek, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyesi vekillerin fabrikada ileri teknolojiye dayalı üretimi incelemekten büyük heyecan yaşadığının altını çizdi. Yüz binlerce insanın kalp damarlarını açan stentlerin üretimini yerinde görme fırsatı bulduklarını anlatan Elitaş, İtalya’daki fabrikanın aynısının Trakya Çatalca’da faaliyete geçtiğini ifade etti. Elitaş, şirketin Çatalca’da sahibi olduğu tesisin yılda 1 milyon stent ürettiğini, bunun 500 bininin iç piyasada kullanılacağını, kalan kısmının da ihraç edilerek ülkeye döviz girdisi sağlanacağına dikkati çekti.

Alaton’u tebrik eden Elitaş, “Bu tesisler dünyaya örnek olabilecek bir kalite ve kapasiteye ulaştığımızı gösteren örneklerden. Bu ürünlerin imalatında global pazarda iyi bir noktaya geleceğimize inanıyorum. Bu üretimin en önemli unsurlarından birisi de böyle iş kadınlarının yolumuzu açacak olması.” diyerek, Alvimedica’nın karşılayacağı her türlü sorunu da çözmeye hazır oldukları mesajını verdi.

Heyet ziyaretle ilgili olarak hayranlıklarını dile getirdi. Yüksek teknoloji ile üretimi yerinde incelemenin çok faydalı olduğunu belirterek, böyle bir tesisi ülkemize kazandırdıkları için Alaton’a  teşekkür ettiler. Özellikle emek yoğun bu üretimde kadınların aktif şekilde yer almasından da ayrıca etkilendiler. 

Alvimedica Yönetim Kurulu Başkanı Alaton ise “Türkiye’ye teknoloji transferi yapma isteğiyle yedi sene evvel bu tesisi satın aldık. Bir şirket kültürünü oluşturabildik. Biz teknoloji transferini birebir yaptık.” dedi. Şirketin Türkiye’deki tesislerinde 300, İtalya’da ise 200 civarı kişinin çalıştığını aktaran Alaton, “Biz teknoloji transferini birebir yaptık.” diye konuştu.

Türkiye’de insan kaynağı yeterli

Alaton, medikal cihaz üretiminde Türkiye’de yeteri derecede mühendis ve insan kaynağının olduğunu vurguladı. Şirket yatırımlarını güçlendirerek, Türkiye’yi katma değeri yüksek teknolojik ürünlerin üretim üssü haline getirme yolunda ilerleme kaydettiklerini dile getiren Alaton, eğitim ve bilgi paylaşımının teknoloji transferinin en önemli unsurlarından olduğunu ifade etti. Alaton, Çatalca’daki yeni fabrika yatırımında görev alan çalışanları, İtalya’daki tesislerde katma değerli tıbbi cihazlarda ileri teknolojiye dayalı eğitimlerle güçlendirdiklerini sözlerine ekledi.

Alvimedica’nın tıbbi cihaz üretim tesislerini ziyarette, AK Parti’den Düzce Milletvekili Fahri Çakır, Mersin Milletvekili Hacı Özkan, İstanbul Milletvekili İffet Polat, Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Denizli Milletvekili Şahin Tin, CHP’den Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, MHP’den Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan ve İyi Parti’den Denizli Milletvekili Yasin Öztürk de hazır bulundu.

Tesisteki bilim insanları, heyete üretim ve geliştirdikleri son teknolojilere ilişkin bilgi verdi.

Alvimedica, Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı tarafından nisan 2018’de ilan edilen Proje Bazlı Teşvik Sistemi kapsamına dahil olan 19 firma arasında yer aldı.

 

Yerli ve Milli Kalp Stentlerine Ticaret Bakanlığı Ziyareti

15.01.2020 – Yerli stent olarak insan vücuduna giren tüm malzemeler, çoklu teknoloji ile yüzde yüz yerli ve milli üretimde gerçekleşiyor.

Ocak 2020 /  İstanbul  –  Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur, beraberindeki heyet ile Alvimedica’ nın Çatalca tesislerinde stent üretimini yerinde inceledi. Heyette; Ticaret Bakanlığı Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürü Emel Emirlioğlu ve Ticaret Bakan Yardımcısı Danışmanı Aydın Şentürk de yer aldı.

Heyet yüksek teknoloji kullanılarak üretilen stentlerin üretim aşamaları hakkında, Alvimedica Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özcan ve Fabrika Müdürü Ahmet Kozluca’dan detaylı bilgi aldı. Batur, fabrikadaki incelemeleri sırasında “Bu tesiste teknolojinin hakkı layıkıyla verilmiş, sadece malzemeleri birleştiren bir operasyonun çok ötesinde ileri teknolojili bir üretim merkezi burası.” ifadesini kullandı. Yerli stent olarak uluslararası standartlara sahip katma değeri yüksek bir üretimin yapılmakta olması takdir topladı.

Heyette yer alan ziyaretçiler, “Hastanelerde kullanım öncesinde sorulduğunda, hastalar yabancı stent tercih edilebiliyor; ancak patentli ve birçok yüksek teknolojiyi içinde bulunduran, dünyadaki ilk polimersiz ilaçlı stent üretiminin yerli ve milli olması mutluluk verici.” yorumlarında bulundular. Ayrıca Alvimedica’ da üretimin her aşamasında kalite kontrol için, ürün örnekleme metodu ile değil, yüzde yüz kontrol tekniği ile tüm ürünlerin tek tek kontrolden geçirilmesi de heyetten övgü aldı.

Tüm malzemeler yerli ve milli

İnsan vücuduna giren tüm malzemenin üretiminin fabrikada gerçekleştiğini ifade eden Kozluca, üretimde metal, ilaç ve diğer bileşimleri çoklu teknoloji ve teknik bilgi ile bir araya getirdiklerine dikkat çekerek; “Teknik projelendirme ve imalat kendi bünyemizde yapılıyor. İlacın sadece etken maddesini satın alıp, formülü Alvimedica’ya ait, diyabetik hastalarda da etkin, özgün bir ilaç hazırlıyor ve stentlerle entegre ediyoruz. Karşılaştırmalı testlerin hepsi titizlikle yapılıyor. Yüzde yüz yerli ama global standartlarda katma değeri yüksek tıbbi ürünler imal ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

Ahmet Özcan, fabrikadaki faaliyetleriyle ilgili olarak “Yakın zamanda kalp kapakçığı projesi devreye girdiğinde biyolojik bileşenler de imalatta yer alacak ve ilk yerli kalp kapakçığı üretimini gerçekleştireceğiz. Bu ürün, açık kalp ameliyatı tekniği ile değil, girişimsel yöntem ile yerleştirilebilecek yüksek teknolojiye sahip bir ürün olacak. Bu projenin çalışmaları hızla devam ediyor” dedi.  

Alvimedica Hakkında;

Alvimedica yaşam kalitesini iyileştirme hedefiyle 2007 yılında İshak Alaton tarafından yenilikçi, yerli ve milli vizyon ile kurulan sağlık cihazları üretimine yönelik teknoloji yatırımıdır. Şirket başta stent olmak üzere, teknolojik katma değerli yerli üretim tıbbı cihazlar ihraç etmektedir. 2008 yılında, İstanbul-Çatalca Trakya Serbest Bölgesi’ nde Avrupa’nın en büyük temiz odası da dahil olmak üzere 5.500 m2 bir alana sahip üretim tesisini açılmıştır. Geçtiğimiz yıl aynı bölgede, Çatalca’da 7.500 m2’ lik alanda ilaç salımlı stent üretimine uygun yüksek teknolojili yeni fabrika inşaatı tamamlanmıştır. Tam entegrasyonlu balon, kateter ve stent üretimi gerçekleşen bu iki tesiste 312 kişi görev alıyor. Yeni fabrikanın tam kapasite ile üretime geçmesiyle birlikte yıllık 900 bin adet stent üretmesi planlanmaktadır. Şirketin sadece ilaçlı stentteki cari açığa potansiyel katkısı yılda 200 ila 300 milyon dolar seviyelerinde olacaktır. Şirket 2013 yılında benzersiz stent teknolojileri ile dikkat çeken İtalyan şirket CID’ yi satın alarak, dünyadaki polimersiz ilk ilaçlı stent üreticisi konumuna gelmiştir. Alvimedica’ nın İtalya Saluggia, Turin’ deki üretim tesisi, temiz odaları dahil olmak üzere 5.000 m2 alana sahiptir ve bu fabrikada 300’ den fazla kişi çalışmaktadır.

Ürünler: Üretim tesisisleri; balon, anjiyografik ve kılavuz kateterler, stent, ilaç salımlı stent ve endovasküler ilaç salınımlı stent üretimin yanı sıra sterilizasyon, mikrobiyoloji ve Ar-Ge laboratuvarından oluşmaktadır. Yüksek teknolojili girişimsel kardiyoloji ile periferik vasküler ürünlerin üretimi ve Ar-Ge çalışmaları, İtalya ve Türkiye merkezli olarak yürütülmektedir. GMP (Good Manufacturing Practices – İyi Üretim Uygulamaları) kriterlerine uygun olan ürünlerin tamamında CE sertifikası bulunmaktadır. Alvimedica ürünlerine uygulanan özel stent tasarımları, hemo ve biyo uyumluluğu arttıran saf karbon kaplamaları ve ilaç salımlı stentlerindeki en gelişmiş son teknolojiler gibi eşsiz teknolojilere sahiptir. Üretim tesislerinde özel polimersiz ilaçlı stent: Cre8™’ ürünlerinin yanı sıra birinci sınıf çıplak metal stentler, kılavuz kateterler, diagnostik kateterler ve balon kateterler de üretilmektedir. Klinik araştırmalar ve ürün geliştirme alanında yapılan yatırımlarla, hekim ve cerrahlara yeni nesil minimal-girişimsel sağlık teknolojileri de sunulmaktadır.

Pazarlar: Alvimedica’ nın Türkiye, İtalya, Fransa, Malezya, Singapur ve Tayland’da 6 direkt satış ofisi bulunmaktadır. Global satış ekibi ve 600’den fazla çalışan ile dünyada 80’ den fazla ülkede hizmet verilmektedir. Satışların %58’i Avrupa, %19’u Asya Pasifik Bölgesi, %15’i Orta Doğu ve Afrika Bölgesi, %4’ü Latin Amerika ülkeleri, %4’ü Bağımsız Devletler Topluluğu’na gerçekleştirilmektedir.

Teşvik: Alvimedica, Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı tarafından Nisan 2018’ de ilan edilen Proje Bazlı Teşvik Sistemi kapsamına dahil olan 19 firma arasında yer almaktadır. İlk kez medikal cihazlar alanındaki projelerin ülke ekonomisine katkısı göz önüne alınarak teşvik verilmiştir. Alvimedica, medikal cihazlar üretimi alanında bu desteğe uygun görülen tek firmadır.  Türkiye’de 150 milyon dolar büyüklüğündeki kardiyoloji pazarında yer alan ürünlerin yüzde 95’i ithal edilmektedir. Günümüzde Dünyadaki stent pazarı 10 milyon adet üzerinden 8 milyar dolar civarında seyretmektedir. Türkiye’nin stent pazarında dışa bağımlılığın önüne geçilmesi ve yerli üretimin desteklenmesi gerekmektedir.

 

 

Alvimedica: Ortadoğu Bölgesinden Dünya Tekellerine Kafa Tutan Medikal Bir Marka Doğacak

14.10.2019 – Güney Doğu Anadolu illerinde stent kullanımında artış gözlemleniyor. Stent kullanımı hastanın ömrünü 20 ile 30 yıl uzatırken, kardiyolojide kullanılan stentlerin maliyetine oranla etkisinin çok daha yüksek olduğuna dikkat çekiliyor.

Alvimedica Yerli ve Milli Stentler

Alvimedica tarafından üretilen yerli ve milli stentlerin, Güney Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki hastanelerde kullanımı artıyor. Alvimedica Yönetim Kurulu Başkanı Leyla Alaton, şirketin Ülke Müdürü İsmail Zerey ile birlikte Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa ve Diyarbakır’da Devlet Hastaneleri ile Araştırma Hastanelerine ziyarette bulunarak, kardiyologlarla bir araya geldi. Bu bölgedeki hastaneler yılda on bine yakın vaka sayısı ve çeşitliliği ile uluslararası sağlık kongrelerinde dikkat çekiyor. Son yıllarda yurtiçinden ve yurtdışından göç alması ile bölgede nüfus patlaması yaşanırken, donanımlı hastaneleri ve başarılı hekimleriyle bölge hasta akınına uğruyor.

Ortadoğu bölgesinden dünya tekellerine kafa tutan medikal bir marka doğacak

Alvimedica stentlerinin kardiyologlar tarafından çoğunlukla tercih edildiği Güney Doğu Anadolu Bölgesi’ni ziyareti ile ilgili izlenimlerini Leyla Alaton şöyle ifade etti:

“Bir Türk iş kadını olarak hayatimin en coşkulu, eğitici, öğretici, kendim ve ülkem adına umut veren haftalarından birini yaşadım. Alvimedica ekibim ile Hatay, Gaziantep, Urfa, Diyarbakır illerinde hem devlet hem de eğitim ve araştırma hastanelerini ve özellikle kardiyoloji bölümlerini ziyaret ettik. Genç uzman doktorlarımızın diğer sağlık personeliyle birlikte ne kadar çok sayıda ve çeşitlilikte vaka yaptıklarına ve ekip ruhu ile özveriyle çalıştıklarına yakından tanık oldum. Artık ülkemizde de üretebildiğimiz yerli ve milli, ilaçlı sent Cre8, kateterler ve balonlar ile ilgili memnuniyetlerini duydum ve rahmetli İshak Alaton’un açmış olduğu yolun ne kadar ulvi ve değeri ölçülmez bir yol olduğunu yeniden idrak ettim.  Yurtdışına tam bağımlı olduğumuz tıbbi cihazlar sektöründe, dünyadaki malum tekellere rağmen, öz sermayesi yüzde yüz Alaton ailesi tarafından finanse edilen bu yatırımın ne büyük bir vatanseverlik, insanlık ve vizyonerlik örneği olduğuna bir kez daha şahit oldum.

Doktorlarımızın cesaretle bu işe girmemize olan hayret, şaşkınlık, şükran duygularıyla birlikte ürünlerin milli olmasından dolayı gururlandıklarını görmek, doğru yolda olduğumuza bir kere daha beni inandırdı ve çalışma gücümü kamçıladı. Bölge hastanelerinin teknik altyapı, hekim deneyimi ve işlem hacmi olarak verdikleri hizmet ile pek çok klinik araştırmada yer alacak ve  uluslararası kongrelerde bu araştırmaları sunabilecek bir potansiyele ve donanıma sahip olduklarını rahatlıkla söyleyebilirim.

Özellikle Ortadoğu bölgesinden dünya tekellerine kafa tutan medikal bir markanın doğacağına inancım güçlendi. Her bir Alvimedica çalışanı sayesinde çok yakında bu hedeflere ulaşacağımıza güvenim ve inancım tamdır. İnşallah bu hedefe ulaşmak kısmet olur ve de şirketi halka arz eder duruma geldiğimizde, herkes bu başarının bir parçası olmayı arzu eder.”

Alvimedica Ülke Müdürü İsmail Zerey ise bölge hastanelerinde, ayda ortalama 20 stent takıldığını ifade ederek, “Bölgelerden gelen istekleri değerlendirmek ve bu isteklere uygun ürün geliştirmek Alvimedica’nın hedefleri arasındadır.” dedi. Kardiyologlarla görüşmesi sırasında  “Her hastanın damar yapısı farklılık gösteriyor. Bu durumlarda doktorun tecrübesi ve beceresi de büyük önem taşıyor. Zorlu vakalarda kardiyologların Cre8 stenti kullanmayı tercih etmeleri, bu işi ne kadar doğru yaptığımızı gösteriyor.” ifadesinde bulunarak;              

“Hekimlerimizle ve yöneticilerimizle birlikte inanır, güvenir ve el ele verirsek bu işi büyütürüz. Tüm zorlu koşullara rağmen, bu yatırımı ülkenin gurur duyacağı milli bir servet haline gelmek için uğraşıyoruz.”  yorumunda bulundu.

Alvimedica, Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı tarafından Nisan 2018 de ilan edilen Proje Bazlı Teşvik Sistemi kapsamına dahil olan 19 firma arasında yer almaktadır. İlk kez medikal cihazlar alanındaki projelerin ülke ekonomisine katkısı göz önüne alınarak teşvik verilmiştir. Türkiye’de medikal cihazlar üretimi alanında bu desteğe uygun görülen tek firmadır.  

Türkiye’de 120 milyon dolar büyüklüğündeki stent pazarındaki ürünlerin yüzde 95’i ithal ediliyor. Dünyadaki stent pazari 10 milyon adet üzerinden 8 milyar dolar civarında seyrediyor. Türkiye stent pazarında dışa bağımlılığın önüne geçebilmek için, yerli üretime koruma gelmesi ve öncelikle tercih edilerek, desteklenmesi gerekiyor.

Alvimedica Hakkında:

Alvimedica yaşam kalitesini iyileştirme hedefiyle 2007 yılında İshak Alaton tarafından yenilikçi, yerli ve milli vizyon ile kurulan sağlık cihazları üretimine yönelik teknoloji yatırımıdır. Şirket başta stent olmak üzere, teknolojik katma değerli yerli üretim tıbbı cihazlar ihraç etmektedir. 2008 yılında, İstanbul-Çatalca Trakya Serbest Bölgesi’nde Avrupa’nın en büyük temiz odası da dahil olmak üzere 5.500m2 bir alana sahip üretim tesisini açıldı. Tam entegrasyonlu balon, kateter ve stent üretimi gerçekleşen bu tesiste 250 kişi görev alıyor. 2013 yılındabenzersiz stentteknolojileri ile dikkat çeken İtalyan şirket CID’i satın alan şirket, dünyadaki polimersiz ilk ilaçlı stent üreticisi konumuna geldi. Alvimedica’nın İtalya Saluggia, Turin’deki üretim tesisi, temiz odaları dahil olmak üzere 5.000m2 bir alana sahip ve bu fabrikada 300’den fazla kişi çalışıyor.

Geçtiğimiz yıl yine Çatalca’da 7.500m2’lik alanda ilaç salınımlı stent üretimine uygun yüksek teknolojili yeni fabrika inşaatı tamamlanmıştır.  Bu fabrikanın tam kapasite ile üretime geçmesiyle birlikte yıllık 900 bin adet stent üretilebilecek. Şirketin sadece ilaçlı stentteki cari açığa potansiyel katkısı yılda 200 ila 300 milyon dolar seviyelerinde olacaktır.

 

 

Sağlık Teknolojisinde Türkiye’de Bir İlk: Diyabet Hastalarına Uygun İlaçlı Stent

1463673729_Alvimedica

Diyabet hastalara uygun kalp stenti Cre8™’e Paris EuroPCR’da büyük ilgi gördü

20.05.2016- Alvimedica’nın Cre8™ stentinin etkinlik açısından İlaçlı Stentlerde yeni bir çığır açması bekleniyor.

Paris’teki EuroPCR Girşimsel Kardiyoloji Kongresinde dünya çapında ünlü kardiyologlar, canlı vaka çalışmasında diyabetik hastaya Alvimedica’nın Cre8™ stentini taktı.

Sağlık teknolojisinde Türkiye’nin uluslararası markası Alvimedica, Girişimsel Kardiyoloji’nin en önemli kongresi olan EuroPCR da ürünlerini, kardiyologlarla buluşturdu.

Alvimedica, Paris’te düzenlenen EuroPCR 2016 Kongresinde “Diyabetik hastalarda PCI-girişimsel kardiyoloji mücadelesini çözüme döndürmek” oturumuna ev sahipliği yaptı. Bu oturumda dünyaca ünlü kardiyologlar Prof Dr. Tchetche ve Prof Dr. Dumonteil Toulouse, Pasteur Kliniği’nde bir diyabet hastası üzerinde Alvimedica tarafından üretilen Cre8™ stentini kullanarak canlı PCI vakası uyguladı. Canlı vakadan sonra, Prof Dr. Byrne, Amphilimus™ formülasyonunun diyabet hastalarında nasıl çalıştığına ve PCI için nasıl bir etki yarattığına dair bir sunum yaptı. Ardından Prof Dr.Sardella klinik program ve Cre8™’in özellikle diyabet hastaları için olan klinik kanıtlarını anlattı. Prof Dr. Stella ise Cre8™stenti’nin klinik bir sonuçlar bağlamında, hastanın günlük yaşamına etkileri üzerine görüşlerini aktardı. Prof Dr. Vernheye ve Prof Dr. Eeckhout bu ilginç ve interaktif oturumu yorumları ile zenginleştirdiler.

Alvimedica Yönetim Kurulu Başkanı Leyla Alaton, “Ameliyat odasında yenilikte bir sonraki seviyeyi arayan medikal profesyoneller için, minimal girişimsel medikal teknolojiler odaklı, faaliyet gösteren genç ve dinamik bir şirketiz. Doktorlarla birlikte “beraber geliştirme” yaklaşımıyla çalışarak, girişimsel kardiyolojide henüz karşılanamamış ihtiyaçları karşılamayı amaçlıyoruz. Dünya çapında büyük öneme sahip bu Kongrede Alvimedica’nın, diyabetik kalp hastalarına yönelik, yenilikçi ürünlerinden olan Cre8™ stentinin yine dünyanın önde gelen kardiyologlarından övgü toplaması bizleri gururlandırdı.” dedi. Kongre süresince yenilikçi stentlerinin bu alandaki dünya devlerinin ürünleriyle aynı arenada olduğunu ifade eden Alaton, %100 Türk sermayeli ilk ve tek yerli stent ve kateter üreticisi olarak, Alvimedica’nın geliştirdiği, özellikle diyabetik hastalarda çok daha iyi çalışan ve yaşam kalitesini yükselten Cre8™ ilaçlı stentin medikal pazarda gördüğü ilgiden memnun kaldıklarını ifade etti. Alaton “Diyabet hastalarına uygun stentle ilgili sayısal olarak büyük çapta klinik bir araştırmanın başlangıcını da bu Kongre yaptık. Dünya çapında diyabet hastalarının kullanabileceği başka bir ürün yok. ABD’deki kardiyoloji duayenleri de bu ürünü kullanmaya çok istekli olduklarını bildirdiler.” dedi.

Avrupa Girişimsel Kardiyoloji Birliği – EAPCI (European Association for Percutaneous Cardiovascular Interventions) tarafından her yıl organize edilen EuroPCR, girişimsel tıbbın en önemli Kongrelerinden biri olarak kabul ediliyor. Bu Kongre 15.000 m2 alanda, Avrupa, Asya, Afrika ve Amerika kıtalarından 12 binden fazla katılımcının yer aldığı, altmıştan fazla canlı vakanın gerçekleştirildiği, dünyanın en ilgi gören tıbbı organizasyonları arasında bulunuyor.

Diyabetik hastalarda girişimsel kardiyoloji mücadelesini çözüme döndürmek 

Kongrede Alvimedica’nın ev sahipliğinde gerçekleşen oturumunun amacı, Cre8™ stentinin eşsiz DES teknolojisinin diyabet hastalarına etkinlik ve güvenlik bağlamında nasıl bir çözüm üreteceğini tartışmaktı. Polimersiz ve Bio-Inducer Karbon Kaplamaya sahip platformu hastanın güvenliğini sağlaması beklenirken, patentli Abluminal Reservoir Teknolojiyle kontrollü Amphilimus™ (Sirolimus ve Organik Asit) salınımının ise etkinlik açısından İlaçlı Stentlerde yeni bir çığır açması bekleniyor. 

Diabetes Mellitus (Diyabet), Koroner Arter Hastalığı sebebiyle oluşan 3 ölümünden 2 si ile ilişkilidir. Günümüzdeki İlaçlı stentlerin diyabetik hastalarda etkinlikleri hala geliştirilmesi gereken bir noktadadır ve diyabetik olmayan hastalar ile kıyaslandığında diabetik hastalarda ilaçlı stentler daha az etkin durumdadır. Ayrıca diabetik hastaların kompleks anatomisi ve diyabetin yanında diğer hastalıkların var olması gibi etmenler ilaçlı stentleri güvenlik açıdan da değerlendirecek bir konu haline getirmiştir.

 

Alvimedica Hakkında           

2007 yılında kurulan Alvimedica, ameliyathanede inovasyon alanında hekim ve cerrahlara yeni nesil, minimal-girişimsel sağlık teknolojileri sunuyor. Şirketin Çatalca’da 5.500 m2‘lik üretim tesisinde, hijyen ortamı sağlanmış, 10.000 class (tam steril) Avrupa’nın en büyük temiz odalarından biri bulunuyor. Bu tesiste hem Ar-Ge hem üretim yapan Alvimedica, 2013 yılında ise benzersiz stent teknolojileri ile dikkat çeken İtalyan şirket CID’yi satın alarak dünyadaki polimersiz ilk ilaçlı stent üreticisi konumuna geldi. Yüksek teknolojili girişimsel kardiyoloji ile periferik vasküler ürünlerinin üretimi ve Ar-Ge çalışmaları İtalya ve Türkiye merkezli olarak devam ediyor. Alvimedica hekimlerle de çalışarak servislerini ve ürünlerinin kalitesini sürekli geliştirerek “birlikte yaratma” ‘ya inanmaktadır.

Alvimedica ürünlerine uygulanmış özel stent tasarımları, hemo ve biyo uyumluluğu arttıran saf karbon kaplamaları ve ilaç salımlı stentlerindeki en gelişmiş son teknolijiler gibi eşsiz teknolojilere sahiptir. Şirket, özel polimersiz ilaçlı stenti: Cre8™’ ürünlerinin yanı sıra birinci sınıf çıplak metal stentler, kılavuz kateterler, diagnostik kateterler ve balon kataterler de üretiyor.