Ana Sayfa Haberler Altay Tankı&#...

Altay Tankı’nın Üreticisi Belli Oldu

Savunma Sanayi Müsteşarlığı Altay Tankı Açıklamasını Yaptı

Savunma Sanayii Müstşarlığı Altay tankının üretimi ile ilgili beklenen açıklamayı yaptı. Açıklamada Altay tankının BMC ile üretileceği açıklandı. BMC güç grubu geliştirilmesi işini de üstlenmiş oldu. Açıklamada şu bilgiler verildi:

“Modern tank ihtiyacımıza cevap vermek üzere geliştirilmiş Altay tankının 250 adedinin seri üretim işi ve Altay tankına milli güç grubu geliştirilmesi işi için İcra Komitesinde alınan kararla BMC A.Ş. ile sözleşme görüşmelerine başlanacak.”

Bilindiği üzere Altay tankı seri üretimi için Otokar ve FNSS de teklif vermişlerdi. Geçtiğimiz aylarda Alman gazetelerinde BMC’nin Rheinmetall ile ortaklık kurduğu ve ikilinin Ankara’da bir şirket açtığı haberlere yansımıştı. Söz konusu haberden sonra ihalenin BMC’ye verilmesi sürpriz olmadı.

SSM planlamasına göre 2020 yılında ilk 15 tankın teslim edilmesi bekleniyor. İlk 250 tankın motoru halihazırda MTU olacak, sonrası için yerlisi geliştirilecek. Aselsan tarafında ise aktif koruma sistemi (AKKOR)’un seri üretime yetiştirilmesi için çalışılıyor.

Bilgi Notları: Altay tankı Kore’nin K2 Black Panther tankının üzerine geliştirilmiş bir versiyondur. (T-155 Fırtına gibi) Otokar, devlet desteği ile (kendi bütçesinden değil) teknik ve teknolojik destek alarak Altay tankının ilk üretimini gerçekleştirmiştir.

 

Altay Tankı Güç Grubu İhalesinde Çağrı Dosyası Alan Firmalar Belli Oldu

24.11.2018

Savunma Sanayi Müsteşarlığı Altay Tankı Güç Grubu Geliştirilmesi Projesi ihalesinde teklife çağrı dosyası alan firmaları internet sitesinden duyurdu. Müsteşarlık sonuçsuz kalan ihale için ekim ayı içinde ikinci bir ihale açmıştı.

Buna göre, dosya alan firmalar; BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ, Figes Fizik ve Geometride Bilgisayar Simülasyon Hizmet Ticaret AŞ, İstanbul Denizcilik Gemi İnşa Sanayi ve Ticaret AŞ, TUSAŞ Motor Sanayi AŞ, TÜMOSAN Motor ve Traktör Sanayi AŞ olarak gerçekleşti.

Güç Grubu Geliştirilmesi Projesi Teklife Çağrı Dosyası (TÇD)’nı Müsteşarlığımızdan teslim alan firmalar aşağıda yer almaktadır:

  1. BMC OTOMOTİV SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ
  2. FİGES FİZİK VE GEOMETRİDE BİLGİSAYAR SİMÜLASYON HİZMET TİCARET ANONİM ŞİRKETİ
  3. İSTANBUL DENİZCİLİK GEMİ İNŞA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ
  4. TUSAŞ MOTOR SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ
  5. TÜMOSAN MOTOR VE TRAKTÖR SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ

Yukarıda açıklanan listede adı olmamakla birlikte Otokar da 16.11.2017 tarihinde ihaleye teklif verdiğini KAP’tan ve basın yolu ile duyurmuştu. İlgiili haberi burada bulabilirsiniz.