Ana Sayfa Haberler Almanya&#8217...

Almanya’da PKK’lılar Dışında Bütün Türkler Demokrasi İçin Yürüdü

2102931_1Paralel terör örgütünün Türkiye’de 15 Temmuz gecesi yapmak istediği darbeyi protesto gösterileri Avrupa’daki Türkleri adeta kenetledi.

Almanya yanında Fransa, Belçika ve Hollanda gibi ülkelerde Türkler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın demokrasi nöbeti çağrısına duyarsız kalmadı.

Almanya’da yapılan “Türkiye’de darbeye hayır” gösterilerine AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi’ne oy veren vatandaşlarımız el ele omuz omuza katıldı. Bu ülkedeki protestolara PKK’lılar haricinde Türk toplumunun bütün kesimleri destek verdi.

Öte yandan Frankfurt, Hamburg ve Mainz gibi şehirlerde Türkiye Cumhuriyeti Başkonsoloslukları’nın önünde yapılan “milli iradeye destek” yürüyüş ve mitinglerine çok sayıda Suriye, Filistin ve Somalili’nin katıldığı da dikkat çekti.

Mainz Başkonsolosluğu önündeki gösteriye Filistin ve Türk bayraklarıyla gelen protestocular, Türkiye’de olacak bir cunta yönetiminin bütün İslam coğrafyasını olumsuz etkileyeceğini belirterek, demokrasi için dua ettiler. CİHAN

2102931_2