Ana Sayfa Haberler Almanların Bi...

Almanların Bir Kısmı Mültecileri Zenginlik Olarak Görüyor

almanya-02Almanya’nın 18 milyonluk nüfusuyla en büyük eyaleti olan Kuzey Ren Vestfalya’da (KRV) toplumun çoğunluğunun mültecileri zenginlik olarak gördüğü ortaya çıktı. Konuyla ilgili yapılan araştırma, mülteci akını sonrası toplumun yabancılara bakışının önemli oranda olumsuz yönde değiştiği yönündeki yargıyı da yıktı.

Batı Almanya Radyo Televizyon Kurumu’nun (WDR) programı Westpol’un Infratest dimap’a yaptırdığı “NRW Trend” araştırmasına göre eyalette yaşayanların yüzde 53 mültecileri ülke için zenginlik olarak görüyor.

MÜLTECİ AKINI TOPLUMUN YÜZDE 36’SINI KORKUTUYOR

Araştırma, mülteci sayısının fazlalığının toplumun kaçta kaçında endişe, korku oluşturduğunun bilgilerini de verdi. Araştırmaya göre toplumun yüzde 36’sı çok mültecinin gelmesinin kendilerini korkuttuğunu bildiriyor.

KOALİSYON PARTİLERİ YENİDEN İKTİDAR OLAMIYOR

Araştırma eyaletteki seçmenin son dönemdeki gelişmelerden sonra siyasi eğilimleri hakkında da ipuçları verdi.

Buna göre şu anda seçim olsa eyalette ne mevcut Kırmızı-Yeşil (Sosyal Demokrat Parti-Yeşiller) koalisyonu, ne de muhalefetteki Hıristiyan Demokratik Birlik (CDU) ve Hür Demokrat Parti (FDP) salt çoğunluğa ulaşabilecek durumda. Ankete göre; eyalette SPD yüzde 34, Yeşiller ise 1 puanlık kayıpla yüzde 10 oy oranına sahip. 1 puan kaybeden CDU’nun eyalette yüzde 35 oranında oya sahip olduğunu gösteren ankete göre FDP ise 1 puanlık artışla yüzde 6, Sol Parti 1 puanlık kayıpla yüzde 5’lik oy oranına sahip durumda.

AfD’NİN OYLARI YÜZDE 2 ARTTI

SPD’li KRV Eyalet Başbakanı Hannelore Kraft’ın eyalette en sevilen politikacı olduğunu ortaya koyan ankette göre aşırı sağcı Almanya Alternatif Partisi (AfD) oylarını artırmış durumda. AfD’nin, özellikle ülkede yoğun şekilde süren mülteci tartışmalarından kazançlı çıktığı belirtiliyor. Ankete göre aşırı sağcı AfD oy oranını iki puan artırarak yüzde 5 oranına ulaştı. AfD bu oranla barajı aşarak eyalet parlamentosuna girebiliyor. CİHAN