Ana Sayfa Haberler Akıllı Mağaza...

Akıllı Mağaza Dönemi Geliyor

Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD), Polytropon ve Giltaş firmalarının iş birliğiyle üyelerine “Akıllı İşletmeler için Akıllı Yazılımlar” konulu sunum gerçekleştirdi. EGSD olarak sektörle ilgili teknolojik gelişimleri yakından takip ettiklerini vurgulayan EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden, “Akıllı mağaza dönemi geliyor” dedi.

Servis kalitesinin geleceğin tüketici eğilimlerine uygun güncellenerek, “Endüstri 4.0” devriminin gereklerinin yerine getirilmesi gerektiğini ifade eden EGSD Başkanı Mukadder Özden, “Hazır giyim sektörü insan kaynağı ağırlıklı sektör olarak bilinse de uzun yıllardır otomasyon ve teknolojik unsurları çok iyi kullanan bir sektör. Markalaşma sürecinde de lojistik ve mağazacılık yazılımlarında oldukça iyi noktaya gelindi. Artık siparişler, satış rakamları göz önüne alınarak otomatik veriliyor. Makineler makinelerle konuşup iş yapabiliyor. Makine bakımları arıza başgöstermeden yapılır hale geldi. Bundan sonra bu yeni çalışma şekline adapte olarak kısa zamanda uygun maliyetlerle ve mümkün olduğunca kişiye özel küçük üretimler konusunda esnek ve verimli işletmeler olmamız gerekecek. O nedenle EGSD olarak üyelerimizin rekabet piyasasında daha başarılı olması yolunda çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

“Teknoloji baş döndürücü hal aldı”

EGSD’nin düzenlediği toplantısında 3D tasarımlardan üretim takip yazılımlarına, mağazada tüketici davranışlarının takibine dek birçok alanda kendilerini geleceğe hazırlayan konuları inceleme fırsatı bulduklarını belirten Özden, “Teknolojik yazılımların ve tedarik kontrolünün data sistemleri ile yapılmasının önemine değindik. Bir sonraki toplantıda da pratikte yaşanan deneyimleri tartışarak bu sürece geçişi hızlandırmayı hedefliyoruz. Becerilerimizi sürekli iyileştireceğiz. Hem makul fiyatlı hem de lüks ürünlerde aynı şekilde performansımızı, buna bağlı olarak da rekabetçiliğimizi sürdürmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Tekstil teknolojiye entegre oluyor”

Polytropon ve Giltaş firmalarının işbirliği ile yapılan tanıtım toplantısında işletmelere Ürün Yaşam Döngüsü (PLM) yazılımları hakkında bilgi verildi. Ürün geliştirme odaklı programların iş akışlarını daha da rahatlattığını söyleyen PLM Uygulama Danışmanı Banu Levent, gelişen teknoloji ile tekstil sektörünün de maliyet ve tedarik zinciri kontrolünün yazılımlar ile sağlandığına dikkat çekti. Ürün geliştirmede 40 güne kadar avantaj sağlandığını ifade eden Levent, “3D tasarımlar da son günlerde müşteriye numune sunmada büyük avantajlar sağlıyor. Teknoloji geliştikçe tekstil sektörünün gelişen teknolojiye entegre olması rekabet piyasasında büyük önem arz ediyor” dedi.

“2023’ü yakalamak önemli”

Dünyanın sensör sistemine geçtiğini hatırlatan Giltaş Yönetim Kurulu Başkanı Feyzullah Oktay ise şunları söyledi:

“Küresel piyasalar artık elektronik sisteme geçti. E-dönüşüm, e-fatura, e-defter ve e-arşiv gibi sistemler ülkemizde kullanılmaya başlandı. Endüstri 4.0’ı yakalamak için sensörler dünyasına girmemiz gerekiyor. Artık her şey sensörler ve çiplerle kontrol ediliyor. 2023’ü yakalamak için bu çok önemli.” İHA