Ana Sayfa Haberler ABD Yerli Sav...

ABD Yerli Savunma Sanayi Şirketine Kuzey Kore Bahaneli Yaptırım Kararı Aldı

Bugün ABD Hazine Bakanlığına bağlı OFAC tarafından yapılan basın açıklamasına göre SIA Falcon Internetional adlı savunma sanayi şirketine Kuzey Kore’ye lüks tüketim malı ve silah tedarik ettiği gerekçesi ile yaptırım kararı alındı.

OFAC’ın yaptığı açıklamada şirketin sahibi Hüseyin Çulha ve Erhan Çulha’nın ABD’deki malvarlığına el konulacağını bildirdi.

Sia Falcon’a ait Falcon Savunma, Türkiye’nin en büyük savunma sanayi şirketlerinden biri ve onaylı tedarikçisidir.Tedarik ettiği ürünler Türkiye’nin yanı sıra beş kıtada 30’dan fazla dost ve müttefik ülkenin silahlı kuvvetleri ve güvenlik güçleri tarafından aktif olarak kullanılıyor.Kullanım amacı, kapasite ve koruma seviyelerine göre farklılık gösteren ürünler, sipariş esasına tedarik ediliyor. Savunma sanayisindeki tüm ürünlerin ihracatı, ilgili hükümetlerin ihracat izinlerine tabi olarak gerçekleştiriliyor.

OFAC yaptığı yazılı açıklamada ABD’nin söz konusu iddiasını Güney Kore’nin Moğolistan Konsolosluğu’nda çalışmış Ri Song Un adlı personelin verdiği bilgiye dayandırıldığı kaydedildi.

Kaynak: https://home.treasury.gov/news/press-releases/sm503