Ana Sayfa Haberler 3. Havalimanı...

3. Havalimanı Nerede? İstanbul Yeni Havalimanına Nasıl Gidilir?

26.02.2019 – İstanbul Havalimanı’na taşınma tarihi 5 Nisan olarak değiştirildi. İstanbul Havalimanı’nda transfer programındaki değişiklik dünyaya resmen duyuruldu. Taşınma süreci 5 Nisan 2019 saat 03:00’da başlayacak, 7 Nisan 2019 saat 00:00’da bitecek. 45 saatlik süreçte; İstanbul Atatürk Havalimanı ve İstanbul Havalimanı (LTFM) sadece base(üssü AHL olan) taşıyıcıların seferlerine açık olacak. 45 saatlik süreçte İstanbul Atatürk Havalimanı ve İstanbul Havalimanı müşterek saatlik azaltılmış kapasite ile işletilecek. 

21.11.2018 – Türkiye’nin ve dünyanın en büyük havalimanı İstanbul Yeni Havalimanı 29 Ekim 2018 tarihi itibariyle resmi olarak hizmet vermeye başladı. En çok merak edilen sorular arasında ise İstanbul Yeni Havalimanı’nın nerede olduğu ve ulaşımın nasıl sağlandığı. Havalimanına ulaşım için ise çok sayıda alternatif bulunuyor. Biletall.com ekibi İstanbul Yeni Havalimanı’nı ziyaret etti ve havalimanına ulaşımın nasıl sağlandığını araştırdı. Biletall.com son blog yazısında İstanbul Yeni Havalimanına yol tarifi, toplu taşıma seçenekleri ve ulaşıma dair tüm bilmeniz gerekenleri derledi.

Yolcu kapasitesi ile dünyanın en büyük havalimanı olan “İstanbulHavalimanı” Avrupa Yakasında yer almaktadır. Bölgedeki Tayakadın ve Akpınar mahalleleri arasındaki 76 kilometrekarelik alana inşa edilen üçüncü havalimanı Göktürk Arnavutköy, Çatalca kavşağında bulunmaktadır.

İstanbul Yeni Havalimanı’na Otobüs ile Ulaşım Hatları

Üçüncü havalimanına konumu itibarı ile otobüs ile kolaylıkla ulaşım sağlanabilir. Şuanda toplamda 7 farklı hatta hizmet verilmektedir, ilerleyen dönemlerde ise 18 farklı hatta 150 otobüs ile ulaşım sağlanması planlanmaktadır. Hem IETT hem de Havaist otobüsleri kullanarak İstanbul Yeni Havalimanı’na ulaşım sağlayabilirsiniz. Havaist otobüsleri 4 farklı hat ile hizmet sağlarken IETT otobüsleri ile İstanbul içindeki 3 farklı noktadan ulaşım sağlanabilmektedir. İstanbul Yeni Havalimanı ulaşımı için kullanabileceğiniz otobüs hatları:

Havaist Hatları

İST-1 YENİ HAVALİMANI – YENİKAPI
-Yenikapı
-Bakırköy İDO
-Kuleli
-Başakşehir Metrokent
-Yeni Havalimanı

İST-2 YENİ HAVALİMANI – TÜYAP

-Tüyap
-Cumhuriyet Mah.
-Bahçeşehir Merkez
-Yeni Havalimanı

İST-7 YENİ HAVALİMANI – KOZYATAĞI

-Kozyatağı Metro
-Tepeüstü
-Kavacık Köprüsü
-Hasdal
-Yeni Havalimanı

İST-7

-Gümüşsuyu Peron
-Beşiktaş Meydan
-Zincirlikuyu Metrobüs
-Göktürk
-Yeni Havalimanı

Otobüs – İETT Hatları

H2 YENİ HAVALİMANI-MECİDİYEKÖY

-Mecidiyeköy Metrobüs
-Çağlayan
-Nurtepe
-Hasdal
-Kemer Yolu
-Orman Yolu
-Kıyı Emniyeti
-İhsaniye Kavşağı
-Yeni Havalimanı

H3 YENİ HAVALİMANI-HALKALI

-Gümrük
-4. Cadde
-Rumeliler
-Atatürk Mah.
-Demirciler Sitesi
-Yeni Havalimanı

H4 YENİ HAVALİMANI-ATATÜRK HAVALİMANI

-Atatürk Havalimanı
-Başakşehir Metrokent
-Yeni Havalimanı

İstanbul Yeni Havalimanı’na Metro ile Ulaşım Seçenekleri

İstanbul Yeni Havalimanı Metro ulaşımı M11 Gayrettepe-Yeni Havalimanı Metro Hattı ile sağlanacaktır. 2019 yılında tamamlanması gereken bu hat Gayrettepe istasyonunda Yenikapı-Hacıosman hattı ile entegre olacaktır toplam hat uzunluğu ise 36 km’dir.

İstanbul Yeni Havalimanı’na Taksi ile Ulaşım

İstanbul Yeni Havalimanı’nın açılışı ile birlikte ilk etapta toplam 660 adet taksinin hizmet vermesi için anlaşıldı. Havalimanının kapasitesinin artması ile taksi sayısında da artış olması beklenmektedir. Yeni Havalimanı’nda hizmet verecek olan taksilere teknolojik açından getirilen standartlarla birlikte yolcuların şoför bilgisi,yol güzergahı, trafik yoğunluğu ve ücret bilgilerinin yer aldığı ekranlar yolcuları bilgilendiriyor. Ayrıca tüm taksilerde kredi kartı ile ödeme seçeneği bulunmaktadır.

İstanbul Yeni Havalimanı’na Özel Araç ile Ulaşım Alternatifleri

Yeni havalimanına özel araç ile ulaşmanın en kolay yolu üçüncü köprü üzerinden sağlanabilmektedir. Ayrıca 2 ay boyunca yeni havalimanında ücretsiz olarak otopark hizmeti verilmektedir.

 

İstanbul Yeni Havalimanına Nasıl Gidilir?

İstanbul Yeni Havalimanı Ulaşım Güzergahlarını anlatan videodur. 08.09.2018

 

 

3. HAVALİMANI VE ULAŞIM – HAVAALANINA NASIL ULAŞILACAK?

GAYRETTEPE’DEN 25 DAKİKADA HAVALİMANINA ULAŞILACAK

Özdemir, Yeni Havalimanı’nın Atatürk Havalimanı gibi Anadolu’yu Avrupa’ya bağlayan yollar açısından ana arterler üzerinde olmadığını belirterek, “Buranın ulaşımı çok kolay. Kilometre olarak uzağa gitmiyoruz. Yaptığımız analizlerle burası karasal açıdan trafiği rahatlatacak. Bunda Yavuz Sultan Selim ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin büyük etkisi olacak. Havalimanına ulaşım için hızlı tren ve metro gibi raylı sistemler de olacak. Yeni havalimanı-Gayrettepe arasında yapılacak metronun ihalesine bir an önce çıkılmasını bekliyoruz. Metronun açılışa yetişmesi gerekir. Bu hat 33 kilometre ve beş duraklı olacak 25 dakikada Gayrettepe’den havalimanına ulaşılacak. Halkalı hattı daha fazla duraklı olduğu için 34 kilometre 45 dakikada sürecek. Karasal trafik rahatlayacak” dedi.

3. HAVALİMANI NE KADAR ENERJİ TÜKETECEK?

AFYON KADAR ENERJİ KULLANACAK

Özdemir, havalimanının hizmet vermeye başladıktan sonra 250 megavatlık enerjiye ihtiyacı olacağını dile getirerek, “Buradaki toplam enerji ihtiyacı 250 megavat. Afyon ilimizin tüketimi kadar bir enerjiye ihtiyaç var. Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) trafo sahası yapacak. Görüşmelerimiz devam ediyor” ifadelerini kullandı.

3.HAVALİMANI VE ÇEVRE

“ÇEVRE İLE İLGİLİ HAKSIZ VE ÇOK ELEŞTİRİLDİK”

Çevreye ile ilgi haksız olarak çok eleştirildiklerini belirten Özdemir, “Bizim hassasiyetimiz maalesef görülmedi ve bilgi kirliliği ile böyle bir algı oluştu.Projede ilk işe alınan bordroya ilk giren kişi bir çevre mühendisi. Saha bir orman alanı değil bir maden alanı 1984’ten yılından bugüne sahanın madencilik faaliyetleriyle ne kadar hoyrat kullanıldığını gösteren uydu fotoğrafları mevcut bunların hepsini çıkarttık belgeledik. Kazı çalışmalarında metrelerce aşağıdan agaç gövdeleri iş makineleri çıkıyor. Madenciler bir yeri kazıp çıkanı yanına yığmışlar. İlkel madencilik yapılmış, bölge adeta talan edilmiş. Bir Afrika ülkesinde baraj inşaatı için karşılaştığımız şartlardan biri burada bulunan timsah ve pitonların korunmasıydı burada timsah da piton da yok ama var olan tüm canlılar titizlikle korunuyor. Bugüne kadar 40 bin kaplumbağa yaşam yerlerinin benzer alanlara taşındı, bölgede bulunan kardelen soğanları benzer habitatlara dikildi bazı bitki türleri ve Atatürk Arboretumu’na nakledildi. Tahüt edilen kesilen ağaç sayısının iki katının dikilmesiydi fakat biz bunun beş katını dikeceğiz. Uygun olduğu kadarı sahanın içine diğerleri çoraklaşmanın yaşandığı diğer alanlara dikilecek. Fidanların taşınmasına başlandı çoğu bölgedeki okullara ve alanlara dikildi. Resmi rakamlara göre sahada 2 milyon ağaç var ama burayı gören herkes bunun gerçek olmadığını anlar ama biz yine de resmi rakamdan hareket ederek 10 milyon ağaç dikeceğiz. Kuş göçleriyle ilgili olarak hem doğaya saygı hem havalimanının güvenliği göz önünde bulunduruldu. Aslında kuş konusunda Atatürk Havalimanı’ndan farklı bir yanı yok burasının. Aynı akstayız. 5 tam zamanlı ornitolog (kuş gözlemcisi) ve dışarıdan çok değerli bir hocamız altı kişilik ekibiyle alanı aylarca gözlendi bir risk yok. Radar sistemi kuruldu ki bu sadece bizde var. Kuş göçleri ve kuş varlığı dünyanın bütün havalimanları için sorun mesela İsrail’deki Ben Guryon havalimanı bazı zamanlarda bu nedenle uçusa kapatılır ama bizim için böyle bir şey söz konusu değil göç senede iki defa oluyor ve bölgede yoğun bir durum yok. Fakat Havalimanının yaklaşık 7-8 kilometre uzağında bir katı atık tesisi bulunuyor martılar burada yiyecek bulmak için yoğunlaşmış. Bir hava limanının 13 kilometre kadar yakını içinde bu tarz bir işletme olmaması gerekiyor bu konuyla ilgili başvurularımızı yaptık. Yakın zamanda bu tesisin taşınacağını düşünüyoruz” dedi.