Ana Sayfa Haberler 1 Milyar Kişi...

1 Milyar Kişi Günde 1 Dolardan Az Kazanıyor

fakirlik-02İTO Başkanı İbrahim Çağlar, “Dünyada 1 milyar kişi günde 1 dolardan az kazanıyor. İnsanlık adaleti besleyip, dikenleri ayıkladıkça daha adil bir paylaşımın kapılarını da açabilecek” dedi.

İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, dünyada şu anda 1 milyar kişinin günde 1 dolardan daha az kazandığını, 200 milyon insanın mülteci olarak yurtlarından uzakta yaşadığını, bir dilim ekmek, bir iş arzusuyla Avrupa’ya doğru yola çıkan binlerce göçmenin Akdeniz’in sularında boğularak can verdiğini söyledi. Çağlar, “Ülkeler, gündemlerinde girişimciliğe ve ekonomiye yeterince yer verselerdi, biz bugün denizlerin soğuk sularından bebek cesetleri toplamazdık” dedi.

EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİMİZ

Genç MÜSİAD’ın “Adil Dünya Girişimi” temasıyla organize ettiği 5. Uluslararası Genç İşadamları Kongresi’nde (UGİK), dünya genelinde artan adaletsizliğe dikkat çekilerek, adil bir girişimin gerekliliği vurgulandı. 60’tan fazla ülkeden gencin katıldığı kongrede konuşan Çağlar, bir ülkenin en büyük zenginliğinin gençlik olduğunun altını çizdi. “Bizim ülke olarak, doğalgaz kaynaklarımız sınırlı. Geniş petrol yataklarımız da yok. Ama bizim en büyük kaynağımız gençlerimiz var” diyen Çağlar, özellikle de girişimcilik ruhuna ihtiyacımız olduğuna işaret etti. Gençlere, “Kendi işinizi kurmaktan korkmayın. Sakın ola, yola çıkmaktan, risk almaktan endişe etmeyin. Fikriniz varsa çekinmeyin, gelin, destek olalım” çağrısını yineleyen Çağlar, İstanbul Ticaret Odası olarak, 385 bin melek yatırımcıyla her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

DÜNYANIN KİRLİ YÜZLERİ

Terör dalgaları, göç hareketleri, açlık ve ekolojik felaketlerin adaletsiz dünyanın kirli yüzleri olduğunu belirten Çağlar, “İşte bu lekeleri temizlemenin reçetesi de küresel ölçekte daha adil bir sistemin tesis edilmesidir” dedi. Mevlana’nın, “Adalet, ağaçlara su vermek, zulümse dikeni sulamaktır” sözüne atıfta bulunan İbrahim Çağlar, “Bugün insanlık; adaleti besleyip, dikenleri ayıkladıkça daha adil bir paylaşımın kapılarını da açabilecektir. Gerçek refah, gerçek büyüme, gerçek gelişme budur!” şeklinde konuştu.

İŞ KURAN GENÇLERDEN 3 YIL VERGİ ALINMAYACAK

Kongrenin kapanış oturumuna katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, genç girişimcileri tüm dünyada görmek istediğini belirterek, gençlere müjdeler de verdi. Kendi işini ilk defa kurmak isteyen her gence 50 bin TL’ye kadar karşılıksız sermaye vereceklerini söyleyen Davutoğlu, ayrıca 3 yıl boyunca gençlerden gelir vergisi alınmayacağını da müjdeledi. Davutoğlu, “Türkiye’de genç olmak başlı başına bahtiyarlık” diye konuştu.

80 Zenginin Serveti Dünyanın En Fakir Yarısının Servetine Eşit

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, dünyadaki en zengin 80 kişinin servetinin dünyanın en fakir yarısının servetine eşit olduğunu belirterek, “Gelir adaletsizliğini azaltacak farkın-dalığı insanlığın gözleri önüne sermeyi hedefliyoruz” dedi.

Genç MÜSİAD Başkanı Yavuz Fettahoğlu, adalet-sizliğin her türlüsüne karşı seslerini yükselteceklerini belirterek, “Genç MÜSİAD küresel adaletin tesisi için çalışacak” dedi.

Kaynak: İTO Haber