Ana Sayfa Haberler Bentley ve Ro...

Bentley ve Rolls-Royce Araçlarının Kalıpları Bursa’da Üretiliyor

(Özel Haber) Bentley Ve Rolls-Royce Araçlarının Kalıpları Bursada Üretiliyor

Dünyaca meşhur otomobil firmalarına kalıp üreten İğrek Makina, Ferrari, Mercedes, BMW, MacLaren ve Porsche’den sonra Bentley ve Rolls-Royce’a da kalıp dökmeye başladı.

Geçmiş dönemde Ferrari, Mercedes, BMW, MacLaren ve Porsche gibi dünya markalarına kalıp dökümü sağlayıcısı olarak hizmet veren İğrek Makina, hayata geçirdiği projelerle hem üretim kapasitesini artırdı, hem de Bentley ve Rolls-Royce ile büyümesini sürdürdü. 2014 yılını 40 milyon lira ciro ile kapatan İğrek Makine, 2015 yılında yapacağı yatırımlarla 60 milyon lira ciro yapmayı hedefliyor.

Makine üretimi, otomotiv ve enerji tesislerine yönelik parça üretimi gerçekleştirdiklerini ifade eden İğrek Makina Üretim ve Planlama Sorumlusu Fatih İğrek, günlük 100 tonluk döküm, tek parçada ise 40 tonluk döküm kapasitelerinin olduğunu söyledi. Müşterilerin yapmış olduğu 3D dizaynları alarak model, döküm ve talaşlı imalat hizmetleri vererek, talep edilen parçaları hassasiyetle ürettiklerini belirten İğrek, “Yapmış olduğumuz kalite ve hızlı, doğru teslimat odaklı çalışmalar sayesinde ünlü otomobil fabrikaları ile beraber çalışıyoruz. Yerli olarak Ford, OYAK Renault, TOFAŞ Fiat, Toyota olmakla birlikte Avrupa’da ise Audi, BMW, Mercedes, Ferrari, Volkswagen, Volvo ile çalışıyoruz. Bu sene ise Bentley ve Rolls-Royce firmalarını da bünyemize kattık” dedi.

İğrek Makine Üretim ve Planlama Sorumlusu Fatih İğrek, “2014 yılında ciromuzu 2013’e yılına göre yüzde 10 arttırarak 40 milyon liraya ulaştık. Ciromuzun yüzde 40’ını ise ihracattan elde ettik. Bu yıl gerçekleştireceğimiz yatırımlarla 2015 yılında 60 milyon lira ciro hedefliyoruz. Bunun yüzde 50’sini yurt dışından sağlamayı hedefliyoruz. Pazarımızı Almanya, İtalya’dan sonra Slovenya, Romanya, Macaristan, İspanya, İsveç, ABD gibi ülkelere genişletmeyi başardık ve devam edeceğiz” diye konuştu.

ÜRETİM KAPASİTESİ GENİŞLİYOR, İHRACAT YÜKSELİYOR

Yeni inşaatını yaptıkları 10 bin metrekarelik üretim alanı ile 2015 yılında 30 bin metrekarelik bir alana sahip olacaklarını ifade eden İğrek, “Yeni üretim alanımızda gelen bir başka yenilik de farklı bir sektörde üretime başlayacak olmamız. Türkiye’de ilk defa takım tezgâhı üreten firma olmak istiyoruz. Bu üretimi sağlayacak makinelerimiz bitmez üzere, 2015’in ilk çeyreğinde üretime başlamış olacağız. CNC dik torna ve farklı özelliklerde frezeler olmak üzere evvela kendimize 2 adet makine ürettik. Ağır sanayiin ihtiyacı olan Türkiye’de bugüne kadar üretilmemiş dışa bağımlı olduğumuz büyük ebatlı işleme tezgâhlarını imal etmeye başlayacağız” diye kaydetti. İHA